Cosmetische acupunctuur

Bij acupunctuur denken veel mensen al gauw aan het behandelen van pijnklachten. Maar naast het verhelpen van pijn kan acupunctuur ook ingezet worden om rimpeltjes of lijntjes in ons gezicht te verminderen. Dit noemen we cosmetische acupunctuur.

Acupunctuur in plaats van botox

Het mooie van ouder worden is dat we wijzer worden, beter weten wat we wel of juist niet willen en dat we ons zekerder gaan voelen. Wat ook heel mooi kan zijn is dat veel van wat we meemaken (fysiek en emotioneel) zich gaat aftekenen in ons gezicht: rimpeltjes en lijntjes. Toch zijn we daar lang niet altijd even blij mee. Sterker nog: tegenwoordig zijn er veel ingrepen mogelijk om de huid jonger te laten lijken. Deze methodes zijn vaak erg onnatuurlijk, toch zijn er ook veel natuurlijke methodes om het verouderingsproces te verlangzamen. Denk aan: goede voeding, genoeg ontspanning, voldoende slaap en niet te veel stress hebben.

Rimpels helemaal glad trekken gaat niet lukken, maar wel zorgt acupunctuur voor het verzachten van rimpels, een stralende huid en betere doorbloeding van de huid.

Vrouw die een cosmetische acupunctuur krijgt

Behandeling van cosmetische acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend

Cosmetische acupunctuur in onze praktijk bestaat uit lange behandelingen van anderhalf uur (dubbel consult). In het begin zijn er tien wekelijkse behandelingen nodig, daarna zal het maandelijks worden bijgehouden.

De behandeling begint met een masker, daarna worden er naaldjes in armen en benen gezet voor het onderhouden van een goede balans en voor het optrekken van energie. Vervolgens worden er naaldjes in de hals, langs het gezicht en in alle lijntjes van het gezicht geplaatst. Nadat alle naaldjes eruit gehaald zijn begint het ontspannende gedeelte van de behandeling: het gezicht krijgt een serum en wordt met QuaSha en een dermaroller behandeld voor een betere doorbloeding. Er wordt afgesloten met een heerlijke nek-, gezichts- en hoofdmassage.

Het fijne van deze behandeling is dat het niet alleen de huid van het gezicht verbetert maar ook meteen een goed onderhoud is voor het algehele welzijn.

Behoefte aan cosmetische acupunctuur?

Bent u ontevreden over lijntjes of rimpeltjes in uw gezicht? Wij van ESF Praktijk kunnen dit verminderen door acupunctuur. Aarzel niet en plan een behandeling in via de onderstaande knop!