Acupunctuur in plaats van botox

Het mooie van ouder worden is dat we wijzer worden, beter weten wat we wel of juist niet willen en dat we ons zekerder gaan voelen. Wat ook heel mooi kan zijn is dat veel van wat we meemaken (fysiek en emotioneel) zich gaat aftekenen in ons gezicht: rimpeltjes en lijntjes. Toch zijn we daar lang niet altijd even blij mee. Sterker nog: tegenwoordig zijn er veel ingrepen mogelijk om de huid jonger te laten lijken. Deze methodes zijn vaak erg onnatuurlijk, toch zijn er ook veel natuurlijke methodes om het verouderingsproces te verlangzamen. Denk aan: goede voeding, genoeg ontspanning, voldoende slaap en niet te veel stress hebben. Maar wist je ook dat acupunctuur hier een grote rol in kan spelen?

Rimpels helemaal glad trekken gaat niet lukken, maar wel zorgt acupunctuur voor het verzachten van rimpels, een stralende huid en betere doorbloeding van de huid.

Behandeling van cosmetische acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend

Cosmetische acupunctuur in onze praktijk bestaat uit lange behandelingen van anderhalf uur (dubbel consult). In het begin zijn er tien wekelijkse behandelingen nodig, daarna zal het maandelijks worden bijgehouden.

De behandeling begint met een masker, daarna worden er naaldjes in armen en benen gezet voor het onderhouden van een goede balans en voor het optrekken van energie. Vervolgens worden er naaldjes in de hals, langs het gezicht en in alle lijntjes van het gezicht geplaatst. Nadat alle naaldjes eruit gehaald zijn begint het ontspannende gedeelte van de behandeling: het gezicht krijgt een serum en wordt met QuaSha en een dermaroller behandeld voor een betere doorbloeding. Er wordt afgesloten met een heerlijke nek-, gezichts- en hoofdmassage.

Het fijne van deze behandeling is dat het niet alleen de huid van het gezicht verbetert maar ook meteen een goed onderhoud is voor het algehele welzijn.