Effectief functionele klachten behandelen met acupunctuur

Acupunctuur is het veranderen van de energierichting door middel van naaldjes. Acupunctuur werkt vaak verbazingwekkend goed. Omdat alles met elkaar in verbinding staat verbeteren andere klachten in het lichaam vaak ook wanneer je iets terug in balans brengt. Voor het effectief behandelen van functionele klachten zetten we o.a. acupunctuur in.

Klachten met een niet direct aanwijsbare lichamelijke oorzaak

Klachten die niet een direct aanwijsbare lichamelijke oorzaak hebben kunnen we onder functionele klachten scharen. Dergelijke klachten zijn bijvoorbeeld: maagklachten, darmklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, oedeem, COPD, kortademigheid en hartkloppingen. Veel van deze klachten kunnen we meestal verhelpen met acupunctuur.

Een vrouw met functionele klachten die verholpen kunnen worden door acupunctuur

Chinese geneeskunde

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er op een andere manier naar een ziektebeeld gekeken dan in de westerse geneeskunde. Hierdoor wordt er ook op een heel andere manier behandeld.

Om een voorbeeld te noemen: oprispend maagzuur wordt in de Westerse geneeskunde vaak bestreden met een neutraliserend middel, wat het zuur meer alkalisch maakt (zoals Rennie kan doen). In de Chinese geneeskunde wordt eerst gekeken waarom het zuur omhoog komt. Vervolgens worden de naaldjes dusdanig geplaatst dat die energie van richting verandert en bepaalde processen in het lichaam kalmeert. Hierdoor komt het zuur niet meer omhoog.Behandeling van functionele klachten door middel van acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend

Bij elke persoon wordt individueel gekeken hoe het best behandeld kan worden. Daarom beginnen we het eerste consult met een anamnese waarna ook meteen een eerste behandeling volgt. Tijdens het eerste consult wordt ook besproken wat de verwachtingen zijn van het genezingsproces en is er ruimte voor andere vragen.

Vaak is er al een diagnose gesteld en zijn er al behandelingen bij een (fysio)therapeut geweest voordat iemand met een dergelijke klacht bij de acupuncturist komt. Wanneer de voorgaande therapie niet voldoende heeft geholpen kan het heel goed mogelijk zijn dat acupunctuur wel verbetering geeft. Bij iedereen werkt het weer anders: bij de één zal de éne therapie beter werken en bij de ander de andere therapie. Wij vinden het belangrijk dat we u zo goed mogelijk helpen, mochten wij van mening zijn dat we u niet adequaat genoeg kunnen helpen zullen we u doorverwijzen waar nodig. Dat zou kunnen zijn naar een andere therapievorm of naar de huisarts of specialist.

Behoefte aan het behandelen van functionele klachten door acupunctuur?

Heeft u functionele klachten en behoefte aan acupunctuur? Wij van ESF Praktijk kunnen u hierbij helpen. Aarzel niet en plan een behandeling in via de onderstaande knop!