Effectieve pijnbestrijding met acupunctuur

Bij acupunctuur wordt, door het zetten van naaldjes, de energie in het lichaam verbeterd. Hierdoor worden blokkades opgeheven, wordt de balans in het lichaam hersteld, werken veel functies in het lichaam weer beter en kunnen klachten verdwijnen. Pijn kan met behulp van acupunctuur zo effectief bestreden worden dat je binnen een minuut al verbetering moet kunnen voelen.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • er wordt niet op de pijnlijke plek behandeld
  • geen bijwerkingen
  • snelle verbetering van de klacht

Nadelen van acupunctuur zijn:

  • u moet ongeveer een half uur stil zitten met een aantal naaldjes
  • u krijgt eventueel soms een klein blauw plekje
effectieve pijnbestrijding met acupunctuur in knie

Behandeling van pijnbestrijding door middel van acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend

Onze acupuncturist Gerlinde Gerlof werkt vooral met de ‘Dr. Tan Balance Method’ en de ‘Master Tung Method’. Er wordt bij deze methoden nooit op de aangedane plek zelf gewerkt maar altijd distaal. Dat wil zeggen dat de klacht vanaf afstand wordt bestreden. Bij nekklachten kunnen bijvoorbeeld punten bij de enkel en/of pols worden gebruikt en bij klachten van de elleboog bijvoorbeeld punten bij de knie.

Bij elke persoon wordt individueel gekeken hoe het best behandeld kan worden. Daarom beginnen we het eerste consult met een anamnese waarna ook meteen een eerste behandeling volgt. Tijdens het eerste consult wordt ook besproken wat de verwachtingen zijn van het genezingsproces en is er ruimte voor andere vragen.

Vaak is er al een diagnose gesteld en zijn er al behandelingen bij een (fysio)therapeut geweest voordat iemand met een dergelijke klacht bij de acupuncturist komt. Wanneer de voorgaande therapie niet voldoende heeft geholpen kan het heel goed mogelijk zijn dat acupunctuur wel verbetering geeft. Bij iedereen werkt het weer anders: bij de één zal de éne therapie beter werken en bij de ander de andere therapie. Wij vinden het belangrijk dat we u zo goed mogelijk helpen. Mochten wij van mening zijn dat we u niet adequaat genoeg kunnen helpen zullen we u doorverwijzen waar nodig. Dat zou kunnen zijn naar een andere therapievorm of naar de huisarts of specialist.

Behoefte aan effectieve pijnbestrijding door acupunctuur?

Heeft u last van pijn op bepaalde plekken en behoefte aan acupunctuur? Wij van ESF Praktijk kunnen u hierbij helpen. Aarzel niet en plan een behandeling in via de onderstaande knop!