Gynaecologische klachten behandelen met acupunctuur voor vrouwen

Veel vrouwen hebben maandelijks te maken met menstruatieklachten, uiteenlopend van buikpijn en rugpijn tot aan depressiviteit. Acupunctuur kan deze klachten op een natuurlijke manier verlichten, zonder gebruik te hoeven maken van hormonen, medicatie of andere hulpmiddelen. Bij ESF Praktijk in Purmerend verhelpen we gynaecologische klachten met acupunctuur.

Hormoonveranderingen tijdens de menopauze

Aan het eind van de vruchtbare periode komt de vrouw in de menopauze (overgang) terecht. Hierbij krijgt ze opnieuw te maken met mogelijke klachten door de hormoonveranderingen in het lichaam, denk aan: opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen. Ook deze klachten kunnen met behulp van acupunctuur verminderd worden.

gynaecologische klachten die worden behandeld door acupunctuur

Gynaecologische klachten behandelen met acupunctuur voor mannen

Gynaecologische klachten zijn niet alleen voor vrouwen. Ook mannen met prostaat- of erectieproblemen hebben goede kans geholpen te kunnen worden met behulp van acupunctuur.

Behandeling van gynaecologische klachten door middel van acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend

Bij elke persoon wordt individueel gekeken hoe het best behandeld kan worden. Daarom beginnen we het eerste consult met een anamnese waarna ook meteen een eerste behandeling volgt. Tijdens het eerste consult wordt ook besproken wat de verwachtingen zijn van het genezingsproces en is er ruimte voor andere vragen.

Vaak is er al een diagnose gesteld en zijn er al behandelingen bij een (fysio)therapeut geweest voordat iemand met een dergelijke klacht bij de acupuncturist komt. Wanneer de voorgaande therapie niet voldoende heeft geholpen kan het heel goed mogelijk zijn dat acupunctuur wel verbetering geeft. Bij iedereen werkt het weer anders: bij de één zal de éne therapie beter werken en bij de ander de andere therapie. Wij vinden het belangrijk dat we u zo goed mogelijk helpen, mochten wij van mening zijn dat we u niet adequaat genoeg kunnen helpen zullen we u doorverwijzen waar nodig. Dat zou kunnen zijn naar een andere therapievorm of naar de huisarts of specialist.

Behoefte aan de behandeling van gynaecologische klachten door acupunctuur?

Heeft u last van gynaecologische klachten en behoefte aan acupunctuur? Wij van ESF Praktijk kunnen u hierbij helpen. Aarzel niet en plan een behandeling in via de onderstaande knop!