Heuppijn

Heuppijn aan kan erg vervelend zijn en kan u belemmeren in uw dagelijks leven. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor heupklachten, denk aan slijtage of een inklemming van de heup. Heeft u last van heuppijn? Bij ESF Praktijk zoeken we de oorzaak van uw heupklachten en behandelen we uw klachten vervolgens op een passende manier.

lichaam met heuppijn

Artrose: een voornamelijke oorzaak van heuppijn

Artrose van de heup wordt coxartrose genoemd, maar in de volksmond spreken we vaak van slijtage. Het komt voornamelijk voor bij mensen boven de 50 jaar. De kop en kom van het heupgewricht bevat een kraakbeenlaag. Naar mate de leeftijd vordert wordt het kraakbeen in de heup van verminderende kwaliteit, het wordt een dun laagje. Dat zorgt ervoor dat schokken minder goed opgevangen kunnen worden.

Wanneer de klachten hevig zijn wordt er in ernstige gevallen een nieuwe heup geplaatst. Dikwijls kan manuele therapie een verbetering in klachten bieden zodat een operatie uitgesteld kan worden, bijvoorbeeld wanneer u nog jong bent en de arts liever nog niet wil opereren.

Femoro-acetabularimpingement (FAI)

FAI is een inklemming van de heup. Deze inklemming ontstaat doordat de twee botstukken van de heup niet goed in elkaar passen. Dit leidt tot frictie tijdens bewegingen. Die frictie leidt tot beschadiging van het kraakbeen en ander weefsel rondom het gewricht, wat pijnklachten geeft. Een inklemming is meestal aangeboren, maar komt ook vaak voor bij fanatieke sporters. De behandeling bestaat voornamelijk uit het mobiliseren van de omliggende gewrichten en het optimaal gebruiken van de omliggende spieren. Dit vermindert de heuppijn of verhelpt het volledig.

Last van heuppijn en behoefte aan een behandeling?

Heeft u last van heuppijn en behoefte aan een behandeling bij ESF praktijk? Aarzel dan niet en plan een behandeling in via de onderstaande knop!