Bekkenfysiotherapie bij kinderen

Klachten zoals het niet goed kunnen poepen, bedplassen of regelmatige blaasontsteking zijn klachten die bij veel jonge kinderen voor komen. Als dit probleem te lang aanhoudt zou het te maken kunnen hebben zou dit opgelost kunnen worden door ons. Door bekkenfysiotherapie voor kinderen kunnen we deze problemen bij uw kind verhelpen.

Informatie over bekkenfysiotherapie voor kinderen en ouders

  • Moet jij ook wel eens heel nodig plassen en ben je soms wel eens te laat bij de wc?
  • Heb jij wel eens een natte onderbroek?
  • Heb jij vaak blaasontsteking?
  • Heb jij wel eens poep of bruine vegen in je onderbroek?
  • Of lukt het poepen niet goed?
  • En plas jij wel eens in bed?
  • Of heb je regelmatig buikpijn zonder aanwijsbare oorzaak?
bekkenfysiotherapie voor kinderen op skippybal

Herken jij 1 of meer klachten? Dan is bekkenfysiotherapie voor kinderen de oplossing!

Dit zijn allemaal klachten die vaak bij kinderen voorkomen en waar de kinderbekkenfysiotherapeut jou mee kan helpen.

Je bent niet de enige met deze klachten heeft hoor! Het komt vaak voor. In elke klas op de basisschool heeft 1 tot 3 kinderen deze problemen. Misschien ben je verwezen door de huisarts of kinderarts, maar dat hoeft niet. Je mag ook zelf met je ouders een afspraak maken als je hulp nodig hebt. Ik informeer jouw huisarts dan over je behandeling.

De eerste keer bekkenfysiotherapie bij kinderen

Voor dat je naar onze praktijk komt stuur ik jou een vragenlijst op. Jij kunt de vragenlijst samen, maar ook alleen, invullen. De vragenlijsten neem je de eerste keer mee. We gaan dan samen kijken wat precies het probleem is en waar we samen met je ouders aan gaan werken. Je krijgt de eerste keer ook een plas- en poepdagboek mee. Daarnaast we kijken wat je precies eet en drinkt. Het invullen is soms best lastig, maar door het invullen van de dagboekjes weten we precies hoe vaak je plast en poept.

En wat gaan we verder nog allemaal doen?

Jij gaat eerst van alles leren over plassen en poepen, dit doen we door middel van plaatjes en boekjes. Ook ga je leren hoe je goed op de wc moeten zitten, dit is heel belangrijk. Daarnaast ga je leren waar de spieren zitten waarmee jij jouw plas- en poepgaatje open en dicht moet doen, en ook wanneer je deze spieren open en dicht moet doen.

Je krijgt dus heel veel informatie en we gaan veel oefenen. Maar het is belangrijk dat je alles wat je leert ook thuis gaat oefenen. Je ouders gaan je vast helpen. We gaan je ouders dus ook alles leren over plassen en poepen, zo zijn we samen een echt kampioensteam!

Heb je nog je nog vragen?

Je kunt ze stellen als je naar onze praktijk komt! We vertellen je alles over bekkenfysiotherapie voor kinderen.

Behoefte aan bekkenfysiotherapie voor kinderen?

Heeft u last van bovenstaande klachten en behoefte aan bekkenfysiotherapie voor kinderen bij ESF praktijk? Aarzel dan niet en plan een behandeling in via de onderstaande knop!