ESF Praktijk in Purmerend is gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie voor mannen.

Bekkenfysiotherapie richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten in het gebied van lage rug, bekken en bekkenbodem bij mannen, vrouwen en kinderen. U wordt in onze praktijk in Purmerend met persoonlijke aandacht en een professionele aanpak begeleid door Heleen Dumont-Zwaal, geregistreerd bekkenfysiotherapeut met jarenlange ervaring en lid van de KNFG en de NVFB.

Dit deel van de website bevat informatie over bekkenfysiotherapie voor kinderen. Maak voor bekkenfysiotherapie algemeen, voor vrouwen of mannen hieronder uw keuze:

Bekkenfysiotherapie mannen

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Bekkenfysiotherapie voor mannen.

Mannen hebben ook een bekkenbodem en kunnen baat hebben bij behandeling door de bekkenfysiotherapeut bij pijnklachten in de bekkenregio zoals:

  • Pijnklachten rond de anus, anuskramp of anale fissuren;
  • Pijn in het scrotum (balzak);
  • Pijn in de penis;
  • Stuit- en of bekkenpijn;
  • Liespijn of pijn in de onderbuik;
  • Plasproblemen (vaak plassen, moeite met ophouden, continue of heftige aandrang om te plassen, verminderde plasstraal, onderbroken plasstraal of moeilijk op gang komen van de plas);
  • Urineverlies of nadruppelen;
  • Ontlastingsproblemen (vaak aandrang, moeite met ophouden, obstipatie (verstopping) of moeite met ontlasten);
  • Seksuele problemen (erectiestoornissen, problemen met klaarkomen);
  • Problemen rondom een operatie (TURP (transurethrale resectie prostaat, prostaatectomie (verwijderen prostaat));
  • Aambeien;
  • Operatie i.v.m. darmkanker.

Waarom bekkenfysiotherapie bij mannen?

De spieren in de lage rug, buik en het bekken spelen een belangrijke rol bij houding en beweging. De bekkenbodemspieren steunen en dragen de organen van het kleine bekken, te weten blaas, darmen en prostaat. Ze hebben een belangrijke taak bij plassen, ontlasten en vrijen. De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en de organen die op de bekkenbodem leunen. De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of te gespannen zijn of niet op het juiste moment hun werk doen.

Bij bekkenfysiotherapie leert u om de spieren van de bekkenbodem bewust te gebruiken. Omdat u de bekkenbodemspieren zelf niet kunt zien, kan het misschien moeilijk zijn om ze goed te gebruiken en te oefenen. De bekkenfysiotherapeut helpt u hierbij. Hiervoor zijn verschillende oefeningen mogelijk.

Voor een bezoek aan de bekkenfysiotherapeut heeft u geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling over het algemeen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering.

De behandeling van urineverlies wordt vergoed vanuit de basisverzekering, bij sommige verzekeraars is hiervoor verwijzing van een arts of specialist nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen vanuit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico.

Dit deel van de website bevat informatie over bekkenfysiotherapie voor kinderen. Maak voor bekkenfysiotherapie algemeen, voor vrouwen of mannen hieronder uw keuze:

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Acupuntuur
Echografie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s