Acupunctuur heft blokkades op en herstelt de lichamelijke balans.

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die zijn waarde en werking door de eeuwen heen bewezen heeft. Door het zetten van naaldjes wordt de energie in het lichaam verbeterd. Door acupunctuur worden blokkades opgeheven, wordt de balans in het lichaam hersteld, werken veel functies in het lichaam weer beter en kunnen klachten verdwijnen.

In onze praktijk in Purmerend werkt onze acupuncturist Gerlinde Gerlof elke vrijdag van 13.00 uur tot 20.00 uur. Gerlinde is opgeleid in de klassieke acupunctuur en heeft zich gespecialiseerd in de volgende technieken:

  • Effectieve pijnbestrijding met acupunctuur;
  • Effectieve functionele klachten behandeling acupunctuur;
  • Gynaecologische klachten behandelen met acupunctuur;
  • Cosmetische acupunctuur.
Acupunctuur

Waarom acupunctuur?

Pijn kan met behulp van acupunctuur zo effectief bestreden worden dat je binnen een minuut al verbetering kunt voelen.

Voordelen een behandeling door middel van acupunctuur zijn:

  • Er wordt niet op de pijnlijke plek zelf behandeld;
  • Er zijn geen bijwerken;
  • Er is vaak een snelle verbetering van de klacht.

Nadelen van acupunctuur zijn dat u ongeveer een half uur stil moet zitten met een aantal naaldjes en dat u soms een klein blauw plekje krijgt.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandeling door middel van acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend.

Onze acupuncturist Gerlinde werkt vooral met de ‘Dr. Tan Balance Method’ en de ‘Master Tung Method’. Er wordt bij deze methoden nooit op de aangedane plek zelf gewerkt maar altijd distaal. Dat wil zeggen dat de klacht vanaf een andere plek wordt bestreden. Bij nekklachten kunnen bijvoorbeeld punten bij de enkel en/of pols worden gebruikt en bij klachten van de elleboog bijvoorbeeld punten bij de knie.

Individuele aanpak.

Bij elke persoon wordt individueel gekeken hoe er het best behandeld kan worden. Daarom beginnen we het eerste consult met een anamnese waarna ook meteen een eerste behandeling volgt. Tijdens het eerste consult wordt ook besproken wat de verwachtingen zijn van het genezingsproces en is er ruimte voor andere vragen.

Vaak is er al een diagnose gesteld en zijn er al behandelingen bij een (fysio)therapeut geweest voordat iemand met een klacht bij de acupuncturist komt. Wanneer de voorgaande therapie niet voldoende heeft geholpen kan het heel goed mogelijk zijn dat acupunctuur wel verbetering geeft. Bij iedereen werkt het weer anders. Bij de één zal de éne therapie beter werken en bij de ander de andere therapie. Wij vinden het belangrijk dat we u zo goed mogelijk helpen. Mochten wij van mening zijn dat we u niet adequaat genoeg kunnen helpen zullen we u doorverwijzen waar nodig. Dat zou kunnen zijn naar een andere therapievorm of naar de huisarts of specialist.

Chinese geneeskunde kijkt anders naar ziektebeeld.

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er op een andere manier naar een ziektebeeld gekeken dan in de westerse geneeskunde. Hierdoor wordt er ook op een heel andere manier behandeld. Zo wordt oprispend maagzuur in de Westerse geneeskunde vaak bestreden met een neutraliserend middel, wat het zuur meer alkalisch maakt (zoals Rennie kan doen). In de Chinese geneeskunde wordt eerst gekeken waarom het zuur omhoogkomt. Vervolgens worden de naaldjes dusdanig geplaatst dat die energie van richting verandert en bepaalde processen in het lichaam kalmeert. Hierdoor komt het zuur niet meer omhoog.

Klachten met een niet direct aanwijsbare lichamelijke oorzaak?

Klachten die niet een direct aanwijsbare lichamelijke oorzaak hebben kunnen we onder functionele klachten scharen. Voorbeelden zijn maagklachten, darmklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, oedeem, COPD, kortademigheid en hartkloppingen. Veel van deze klachten kunnen we meestal verhelpen met acupunctuur.

Eigenlijk is acupunctuur het door middel van naaldjes veranderen van de energierichting en dat helpt vaak verbazingwekkend goed. Omdat alles met elkaar in verbinding staat verbeteren andere klachten in het lichaam vaak ook wanneer je iets terug in balans brengt.

Behandeling van functionele klachten door acupunctuur bij onze praktijk in Purmerend.

Bij elke persoon wordt individueel gekeken hoe het best behandeld kan worden. Daarom beginnen we het eerste consult met een anamnese direct gevolgd door een eerste behandeling. Tijdens het eerste consult wordt ook besproken wat de verwachtingen zijn van het genezingsproces en is er ruimte voor andere vragen.

Gynaecologische klachten behandelen met acupunctuur voor vrouwen.

Veel vrouwen hebben maandelijks te maken met menstruatieklachten, uiteenlopend van buikpijn en rugpijn tot aan depressiviteit. Acupunctuur kan deze klachten op een natuurlijke manier verlichten, zonder gebruik te hoeven maken van hormonen, medicatie of andere hulpmiddelen.

Aan het eind van de vruchtbare periode komt de vrouw in de menopauze (overgang) terecht. Hierbij krijgt ze opnieuw te maken met mogelijke klachten door de hormoonveranderingen in het lichaam. Dit kan zich uiten in opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen. Ook deze klachten kunnen met behulp van acupunctuur verminderd worden.

Gynaecologische klachten bij mannen behandelen met acupunctuur.

Mannen met prostaat- of erectieproblemen hebben goede kans dat hun klachten verholpen kunnen worden door acupunctuur.

Acupunctuur in plaats van botox.

Alles wat we fysiek en emotioneel meemaken zal zich in veel gevallen aftekenen in ons gelaat. Rimpeltjes en lijntjes waar we lang niet altijd even blij mee zijn. Tegenwoordig zijn er veel ingrepen mogelijk om de huid jonger te laten lijken. Deze methodes zijn vaak erg onnatuurlijk, toch zijn er ook veel natuurlijke methodes om het verouderingsproces te vertragen. Bijvoorbeeld door goede voeding, genoeg ontspanning, voldoende slaap en niet te veel stress. Maar ook hierin kan acupunctuur een grote rol spelen?

Rimpels helemaal gladtrekken gaat niet lukken, maar wel zorgt acupunctuur voor het verzachten van rimpels, een stralende huid en betere doorbloeding van de huid.

Cosmetische acupunctuur bij ESF Praktijk in Purmerend.

Cosmetische acupunctuur bestaat in onze praktijk uit lange behandelingen van anderhalf uur (dubbel consult). In het begin zijn er tien wekelijkse behandelingen nodig, daarna zal het maandelijks worden bijgehouden.

De behandeling begint met een masker, daarna worden er naaldjes in armen en benen gezet voor het onderhouden van een goede balans en voor het optrekken van energie. Vervolgens worden er naaldjes in de hals, langs het gezicht en in alle lijntjes van het gezicht geplaatst. Nadat alle naaldjes eruit gehaald zijn begint het ontspannende gedeelte van de behandeling: het gezicht krijgt een serum en wordt met QuaSha en een dermaroller behandeld. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Er wordt afgesloten met een heerlijke nek-, gezichts- en hoofdmassage.

Het fijne van deze behandeling is dat het niet alleen de huid van het gezicht verbetert maar ook meteen een goed onderhoud is voor het algehele welzijn.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Echografie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s