Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die zijn waarde en werking door de eeuwen heen bewezen heeft. Door het zetten van naaldjes wordt de energie in het lichaam verbeterd. Hierdoor worden blokkades opgeheven, wordt de balans in het lichaam hersteld, werken veel functies in het lichaam weer beter en kunnen klachten verdwijnen. Deze geneeswijze is alleen effectief wanneer een specialist het uitvoert. Bij ESF Praktijk hebben we een specialist in dienst.

In onze praktijk in Purmerend werkt onze acupuncturist Gerlinde Gerlof elke vrijdag van 13.00 uur tot 20.00 uur. Zij is opgeleid in de klassieke acupunctuur en heeft zich later gespecialiseerd in de volgende technieken:

een acupunctuur uitgevoerd op de rug

Volgens o.a. de “Dr. Tan Balance method” wordt deze techniek ingezet als een zeer effectieve pijnbestrijder bij klachten aan het bewegingsstelsel, waaronder de nek, schouders, arm, rug, dijbeen, knie of enkel.

Naast een goede pijnbestrijder is punctuur ook heel goed in het verhelpen van functionele klachten zoals bijvoorbeeld klachten van de maag, darmen, vermoeidheid, COPD, oedeem en nog veel meer.

Veel vrouwen ondervinden veel klachten rondom de menstruatie of menopauze, dat is niet nodig! Veel klachten kunnen zeker verminderd worden of zelfs helemaal verholpen worden met deze behandelingsmethode. Ook mannen met bijv. erectiele disfunctie kunnen hiervoor terecht.

Naarmate we ouder worden krijgen we ook meer rimpels. Of eigenlijk: laat ons gezicht steeds meer zien wat we tot nog toe hebben doorgemaakt in het leven, want elke rimpel heeft een verband met onze emotie’s maar ook een connectie met onze organen. Maar wat kan acupunctuur hier nou in betekenen?