Het belang van oefentherapie.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel binnen de fysiotherapie. Bij deze therapie gaat het om het reguleren van spieraanspanningen en bewegingen om het functioneren van het lichaam te optimaliseren.

Als het lichaam ongunstig, eenzijdig of te langdurig op één bepaalde manier wordt belast kunnen er klachten ontstaan. De fysiotherapeut maakt u bewust van uw houding en de wijze waarop u beweegt in relatie tot uw klacht. Door oefentherapie leert u hoe u het lichaam op een efficiënte manier kunt belasten. Zo kunnen wij uw klacht te verhelpen, verminderen of herhaling te voorkomen. Zo kunt u de dagelijkse lichamelijke activiteiten behouden, weer oppakken of zelfs verbeteren.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Het behandelplan.

Oefentherapie is een behandelmethode die steeds vaker wordt ingezet door onze fysiotherapeuten. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat oefentherapie een grote bijdrage levert aan de levenskwaliteit, uw functioneren. Oefentherapie verkleint de kans op het krijgen van lichamelijke klachten verkleint.

Aan de hand van uw hulpvraag wordt er op maat een oefenprogramma opgesteld waarin uw klacht centraal staat. Hierbij wordt de focus ook gelegd op het informeren en adviseren op houdingscorrectie. U zult met behulp van oefeningen leren hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op uw klacht. Door het werken aan uw houding en bewegingsgedrag kunnen wij uw conditie, coördinatie, mobiliteit, stabiliteit, kracht- en uithoudingsvermogen verbeteren.

Het stellen van de diagnose voor oefentherapie.

Eén behandeling duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak worden uw persoonlijke gegevens opgenomen. Wanneer u zonder verwijzing bent gekomen zal er een screening plaatsvinden om na te gaan of u met uw klacht bij de fysiotherapie op de juiste plaats bent. Vervolgens zal er een anamnese plaatsvinden en een lichamelijk onderzoek. Een anamnese is een gesprek waarin de therapeut een duidelijk beeld krijgt van uw klacht. Het onderzoek is ter aanvulling van de diagnose en om meer informatie te krijgen over uw klacht. Na het onderzoek zal met u het behandelplan worden besproken.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Echografie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Stroomtherapie
Massagetherapie
Acupunctuur
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s