Massagetherapie stimuleert de bloedcirculatie.

Massagetherapie is een toegepaste vorm van behandelen binnen de fysiotherapie die zich kenmerkt door manuele handelingen. Daarbij wordt door masseren de nadruk gelegd op het stimuleren van de bloedcirculatie. Deze behandelmethode wordt onder andere toegepast als:

  • Ontspanningsmassage;
  • Sportmassage;
  • Bindweefselmassage;
  • Zwangerschapsmassage.

Wat zijn de positieve effecten van massagetherapie.

Massagetherapie heeft meerdere positieve effecten op uw lichaam. Uit diverse onderzoeken blijkt dat regelmatig gemasseerd worden een positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest. Op deze manier worden de ontstekingsremmende stoffen geprikkeld die een belangrijke bijdrage leveren aan de genezing van klachten. Naast ontstekingsremmende stoffen komen ook de ‘gelukshormonen’ Oxytocine en Endorfine vrij. Ontspanning van het lichaam en de geest zorgt een voor lagere bloeddruk, lagere hartslag en minder stresshormonen. Verder heeft het een belangrijke preventieve werking. De werking van de zenuwen en de doorbloeding in het gehele lichaam zal verbeteren.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Sportmassage voor betere prestaties.

Massage kan ook topsporters helpen om sport gerelateerde klachten en verschijnselen van vermoeidheid te verminderen. Onze therapeut masseren de spieren, waardoor de spanning en het melkzuur verminderen en ontwikkelde afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. De spieren kunnen zich sneller herstellen doordat bloed en zuurstof een impuls geven aan de spieren.

Massagetherapie wordt ook vaak toegepast om sporters klaar te maken voor een sportieve prestatie en om blessures te voorkomen. De fysiotherapeut zorgt ervoor dat vastzittende spieren los worden gemaakt. Dit zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren, waardoor ze zich herstellen en ook minder vatbaar zijn voor blessures.

Massagetherapie, ook voor betere prestaties op uw werk.

Massagetherapie kan u ook helpen als u zwaar lichamelijk werk doet of klachten hebt door een verkeerde werkhouding. Bijvoorbeeld bij het werken achter een computer of andere handelingen die klachten veroorzaken.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Echografie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Acupunctuur
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s