Fysiotherapie bij ESF Praktijk in Purmerend.

De fysiotherapeuten van ESF Praktijk in Purmerend behandelen iedereen die moeite heeft met bewegen. De (pijn)klachten die hierdoor veroorzaakt worden zijn vaak terug te vertalen naar het bewegingsapparaat van het lichaam (spieren, pezen, zenuwen en gewrichten). Onze fysiotherapeuten onderzoeken uw klachten en stellen een diagnose. Aan de hand van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen. Het behandelplan bestaat doorgaans uit meerdere behandelmethoden, waaronder fysiotherapie.

Wat doet de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in houding en beweging. Hij of zij helpt u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat u weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken. Soms krijgt u alleen advies.

Fysiotherapie

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

De fysiotherapeuten van ESF Praktijk maken tijdens het behandeltraject gebruik van verschillende behandelmethoden.

De behandelmethoden waarin ESF Praktijk gespecialiseerd is zijn:

Van eerste afspraak naar behandelplan.

Bij de eerste afspraak wil onze fysiotherapeut precies weten wat uw lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij of zij vaststellen of u gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar uw huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Als duidelijk is dat fysiotherapie u kan helpen, gaat u samen met onze fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. Onze therapeut wil ook weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Het is van belang te weten wat hoopt te bereiken met de behandeling en wat u weer wilt kunnen.

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar u last van heeft, en kijkt welke invloed uw klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u uw lichaam beweegt.

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij of zij met u het behandelplan.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Echografie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Acupunctuur
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s