Elektrotherapie oftewel stroomtherapie wordt toegepast bij de behandeling van spierklachten en weefselproblemen.

Stroomtherapie wordt ook elektrotherapie genoemd. Dit is een specialisatie binnen de kinesitherapie waarbij de spieren worden gestimuleerd zonder dat u daarvoor in beweging hoeft te komen. Door de kleine elektrische schokken krijgen de spieren het signaal om zich aan te spannen. Hierdoor wordt de pijn verlicht en kan spierweefselverval voorkomen worden.

Elektrotherapie kan tijdens de consulten ook worden aangewend om overgevoeligheid te verminderen. U kunt de spieren tijdens de behandeling even voelen samentrekken. Elektrotherapie is een veilige en pijnloze behandelmethode.

Elektrotherapie is effectief bij revalidatie, pijnbestrijding en sportraining.

Elektrotherapie maakt gebruik van elektrische prikkels om uw spieren en weefsels te behandelen. Via kleine stroomstoten wordt spierweefselverval voorkomen. Indien spieren niet gebruikt worden nemen ze snel in volume af. De stroomstoten prikkelen het gezonde deel van de spier waardoor ritmische samentrekkingen ontstaan. Zo worden de natuurlijke processen in het lichaam nagebootst waarbij het apparaat een elektrische impuls naar de motorische zenuwen stuurt.

Elektrotherapie kan veelzijdig ingezet worden bij revalidatie, pijnbestrijding en sporttraining. Uw fysiotherapeut geeft graag meer informatie over de exacte werkwijze.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Elektrotherapie omvat verschillende behandelmethodes.

De term elektrotherapie kan verschillende behandelwijzen omvatten die gaan van de elektrische stimulatie van de spieren tot het gebruik van geluidsgolven (ultrasone golven) en licht (laser). Uw fysiotherapeut zal elektrotherapie combineren met andere therapievormen zoals oefentherapie of manuele technieken om u zo goed mogelijk te helpen. Enkele voorbeelden van elektrische therapieën zijn:

  • NMES of neuromuscular electrostimulation: deze techniek stimuleert uw spieren en zenuwen en wordt gebruikt bij het trainen van bepaalde spiergroepen, bijvoorbeeld na een operatie of neurologische problemen;
  • TENS of transcutaneous electrical nerve stimulation: deze techniek werkt pijnstillend en kan zowel bij acute als chronische pijn worden gebruikt;
  • ULTRASON: deze techniek werkt op basis van geluidsgolven of ultrasound en werkt zowel pijnstillend als ontstekingsremmend;
  • LASER of lichttherapie: deze techniek is heel veelzijdig en kan bij veel verschillende klachten gebruikt worden.

Tijdens de consulten met elektrotherapie maakt uw fysiotherapeut een behandelplan op maat voor u.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Echografie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Massagetherapie
Acupunctuur
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s