Met echografie kunnen onze therapeuten uw klachten gedetailleerd vaststellen.

Echografie wordt binnen onze praktijk voor fysiotherapie toegepast om snel, efficiënt en pijnloos onderzoek te doen naar de oorzaak van pijnklachten. De meest voorkomende klachten waarbij onze therapeuten echografie inzetten om tot een diagnose te komen zijn:

Afwijkingen in de pezen, spieren, slijmbeurzen en botten die voor onze therapeut niet direct zichtbaar zijn, kunnen met behulp van echografie nauwkeurig bepaald worden. ESF Praktijk heeft twee praktijken in Purmerend en is een van de weinige praktijken die gespecialiseerd zijn in echografie.

Echografie, een methode om klachten te lokaliseren.

Hoe werkt echografie?

Echografie werkt met geluidstrillingen/geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die geplaatst wordt op de huid. Deze zender is ook de ontvanger van de golven die worden teruggekaatst of geabsorbeerd door het lichaamsweefsel.

Het belang van echografie binnen de fysiotherapie.

Onze fysiotherapeuten zetten echografie in om zekerheid te krijgen over de oorzaak van uw klachten en waar de bron zit. Aan de hand van een echografie kunnen wij een degelijk behandelplan opstellen om uw blessure snel te verhelpen.

Wat kunnen wij met een echografie beoordelen.

Met een echografie kunnen wij vooral spieren, pezen, kapsels, banden en kalkvorming goed beoordelen. Ook kunnen wij zien of er sprake is van vocht in een gewricht of dat er sprake is van een pees- of slijmbeursontsteking of peesruptuur (scheurtje in de pees). Verder kunnen wij tijdens een echografie dynamisch (bewegend) kijken wat in het gewricht gebeurt en waardoor er klachten ontstaan. Echografie wordt voornamelijk gebruikt voor de diagnose van (sport)blessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, elleboogklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten en enkelklachten.

Wat zijn de voordelen van echografie?
  • Onderzoek met een echograaf zijn ongevaarlijk en pijnloos;
  • Echografie  kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging;
  • Voor een echografie hoeft u niet naar het ziekenhuis, wij zijn een van de weinige praktijken in Purmerend en omstreken die gespecialiseerd zijn op dit gebied;
  • Door het maken van een echo kunnen wij met meer zekerheid het juiste behandelplan opstellen en bent u sneller van uw klachten af;
  • Het echografisch onderzoek kan na enkele weken worden herhaald, om het herstel te kunnen volgen;

Als wij het nodig achten, kunnen wij u naar aanleiding van de echo gericht doorverwijzen naar een u huisarts of specialist.

Een intake gesprek plannen bij ESF Praktijk gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Acupunctuur
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s