Manuele therapie verhelpt klachten aan de gewrichten.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut richt zich op het onderzoeken en behandelen van klachten aan de gewrichten van de armen, benen en de wervelkolom.

Bij de volgende klachten kan manuele therapie toegepast worden:

Manuele therapie, hoofd- en nekklachten

Manuele therapie is geschikt voor iedereen met pijnklachten als gevolg van verminderde beweeglijkheid van een gewricht of juist extra beweeglijkheid van een gewricht (hypermobiliteit). Manuele therapie bestaat onder andere uit een combinatie van manipulaties, mobilisaties en spierontspannende technieken. U heeft voor manuele therapie geen verwijzing nodig.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Onderzoek en behandeling van manuele therapie bij ESF Praktijk in Purmerend.

De eerste behandeling bestaat uit een gesprek waarbij uw klachten in kaart worden gebracht. De mate van beperktheid en de invloed van de klachten op uw kwaliteit van leven komen daarbij ook aan bod. Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek verricht, waarbij er gekeken wordt hoe u beweegt en waardoor de klachten veroorzaakt worden.

Behandelplan.

Na het onderzoek wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Het behandelplan bestaat nooit uit één specifieke behandelmethode. Om een optimaal effect te bereiken werken wij altijd met verschillende behandelmethoden, bijvoorbeeld mobiliseren en een specifiek oefenprogramma. De effecten van manuele therapie kunnen snel merkbaar zijn, denk aan minder pijnklachten en beter kunnen bewegen.

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de klachten niet meer terug komen. Daarom kan de behandeling ook bestaan uit oefentherapieën zoals krachttraining, coördinatie, training volgens een mobiliteitsplan, stabiliteitstraining, flexibiliteitstraining en ook op uithoudingsvermogen.

Het is belangrijk om uw eigen bevindingen naar aanleiding van de behandeling duidelijk te communiceren tijdens de opvolgende sessie. Zo kan de therapie indien nodig tijdig bijgesteld kan worden.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Echografie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Acupunctuur
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s