Revalidatie bij een nieuwe schouder-, heup- of knieprothese?

Heeft u een nieuwe schouderprothese, heupprothese of knieprothese gekregen? Door revalidatie helpt ESF Praktijk in Purmerend u zo snel mogelijk van uw pijnklachten af te komen. Hierdoor kunt u weer snel uw werk, sport en hobby’s hervatten. Bij ESF Praktijk in Purmerend zorgen we er samen met u voor dat de revalidatieperiode snel en soepel verloopt. In eerste instantie hoeft u hiervoor de deur niet uit.

Hoe ziet een revalidatietraject eruit bij ESF Praktijk in Purmerend.

U heeft een operatie ondergaan waarbij u aan het herstellen bent omdat u een nieuwe schouder, heup of knie heeft gekregen. Het is dan verstandig direct na uw operatie een intakegesprek te plannen bij ESF Praktijk in Purmerend. Moet u de operatie nog ondergaan, plan dan van tevoren een intakegesprek.

Revalidatie bij nieuwe prothese

Na uw operatie komen we gedurende 2 a 3 weken bij u thuis voor revalidatie en om te bespreken hoe de operatie is verlopen. We bespreken of uw pijnklachten, stijfheid en andere ongemakken ervaart. Het gewricht waarin de prothese zit wordt door ons onderzocht en er wordt gekeken in hoeverre u het gewricht zelf al kunt bewegen.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

De therapeut van ESF Praktijk stelt voor u een behandelplan op.

Na het intakegesprek stelt onze therapeut een persoonlijk behandelplan voor u op en gaat u samen aan de slag om uw doelen te behalen. Er wordt twee keer per week behandeld, waarvan de eerste twee weken van het behandeltraject doorgaans plaatsvinden bij u thuis. Na deze twee weken komt u (indien mogelijk) voor de behandelingen naar onze praktijk. U krijgt van ons huiswerkoefeningen mee die u dagelijks moet uitvoeren.

Wat is van belang tijdens het revalidatieproces?

Wij leggen tijdens de behandelingen in de praktijk de focus op het oefenen van uw dagelijkse handelingen en op het verbeteren van uw kracht, mobiliteit, conditie, balans en coördinatie. Met behulp van deze oefeningen zorgen we er samen voor dat u weer pijnloos uw dagelijkse activiteiten uit kunt voeren.

Indien nodig wordt er naast oefentherapie tijdens de behandelingen ook gebruik gemaakt van stroomtherapie, massagetherapie, medical taping, mobilisatietechnieken en/of acupunctuur. Om de zes weken worden de vorderingen met u geëvalueerd en indien nodig worden de doelen bijgesteld. Zodra er genoeg verbetering is opgetreden kunnen we in samenspraak met uw de therapie afbouwen naar één keer per week.

Hoelang duurt de revalidatie van een schouder-, heup- of knieprothese?

De duur van het gehele behandeltraject verschilt per persoon, maar neemt doorgaans ongeveer zes maanden in beslag. Het behandeltraject wordt afgesloten zodra de kracht en mobiliteit voldoende zijn toegenomen, de persoonlijke doelen zijn behaald en de dagelijkse activiteiten weer pijnvrij en zonder belemmeringen uitgevoerd kunnen worden.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Meer informatie over de behandelingen tijdens de revalidatie:

Binnen het behandelplan voor revalidatie van een nieuwe schouder, heup of knie kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast.

  • Oefentherapie: Met behulp van oefeningen worden uw spierkracht, conditie, uithoudingsvermogen, houding en/of balans verbeterd. Hierdoor moeten pijn- en stijfheidsklachten afnemen. U kan uw dagelijkse activiteiten weer zonder belemmeringen uitvoeren.
  • Stroomtherapie: Door pijnloze elektrische prikkels wordt er gezorgd voor pijndemping en een verbetering van de bloedcirculatie in het klachtengebied. Hierdoor zal er sneller herstel optreden. Deze vorm van therapie kan worden toegepast bij zowel acute als chronische (pijn)klachten.
  • Massagetherapie: Door het uitvoeren van druk op het weefsel worden spierknopen en spanningsklachten verminderd. De bloedcirculatie neemt hierbij toe en de afvoer van afvalstoffen wordt versneld. Door massagetherapie bent u sneller van uw (pijn)klachten af.
  • Medical taping: Dit is een behandelvorm waarbij er gebruik wordt gemaakt van gekleurde, rekbare tape. Deze tape wordt op de huid geplakt en blijft doorgaans een aantal dagen zitten. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie en ontstaat er ontspanning van de spieren, waardoor (pijn)klachten afnemen.
  • Mobilisatie technieken: Door middel van rekken of uitvoeren van druk wordt de bewegelijkheid van de gewrichten vergroot.
  • Acupunctuur: Blokkades in energiebanen (meridianen) worden door het plaatsen van speciale naaldjes opgeheven.

Wacht niet met het plannen van uw revalidatie.

Het uitstellen van revalidatie na een schouder-, heup- of knieoperatie zorgt dat klachten toenemen en de behandeling langer duurt. Neem daarom tijdig contact op, of plan eenvoudig online een intakegesprek.

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Echografie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Bekken fysiotherapie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Acupunctuur
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s