ESF Praktijk in Purmerend is gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie voor kinderen.

Bekkenfysiotherapie richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten in het gebied van lage rug, bekken en bekkenbodem bij mannen, vrouwen en kinderen. U wordt in onze praktijk in Purmerend met persoonlijke aandacht en een professionele aanpak begeleid door Heleen Dumont-Zwaal, geregistreerd bekkenfysiotherapeut met jarenlange ervaring en lid van de KNFG en de NVFB.

Dit deel van de website bevat informatie over bekkenfysiotherapie voor kinderen. Maak voor bekkenfysiotherapie algemeen, voor vrouwen of mannen hieronder uw keuze:

Bekkenfysiotherapie kinderen

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Informatie voor ouders over bekkenfysiotherapie voor kinderen.

  • Moet uw kind wel eens heel nodig plassen maar is hij of zij soms te laat bij de wc?
  • Heeft uw kind wel eens een natte onderbroek?
  • Heeft uw kind vaak een blaasontsteking?
  • Heeft uw kind wel eens poep of bruine vegen in de onderbroek?
  • Lukt het poepen niet goed?
  • Plast uw kind wel eens in bed?
  • Heeft uw kind regelmatig buikpijn zonder aanwijsbare oorzaak?

Bovenstaande klachten zijn allemaal klachten die vaak bij kinderen voorkomen en waar de kinderbekkenfysiotherapeut u mee kan helpen.

Uw kind is niet de enige met deze klachten. Het komt vaak voor. In elke klas op de basisschool heeft 1 tot 3 kinderen deze problemen. Misschien bent u verwezen door de huisarts of kinderarts, maar dat hoeft niet. U mag ook zelf voor uw kind een afspraak maken. Onze praktijk informeert uw huisarts over je behandeling.

Wat gaat de bekkenfysiotherapeut voor kinderen doen?

Voor dat u met uw kind naar onze praktijk komt heeft u van ons een vragenlijst ontvangen. De vragenlijsten neemt u de eerste keer mee. We gaan dan samen kijken wat precies het probleem is en waar we samen met uw kind aan gaan werken. U krijgt tijdens het eerste bezoek ook een plas- en poepdagboek mee. Daarnaast kijken we wat uw kind precies eet en drinkt. Het invullen is soms best lastig, maar door het invullen van de dagboekjes weten we precies hoe vaak uw kind plast en poept.

We gaan uw kind eerst van alles leren over plassen en poepen, dit doen we door middel van plaatjes en boekjes. Ook gaan we aanleren hoe uw kind goed op de wc moeten zitten, dit is heel belangrijk. Daarnaast gaan we uitleggen waar de spieren zitten die belangrijk zijn voor het plassen en poepen en hoe deze te beheersen.

U en uw kind krijgen dus heel veel informatie en er zal veel geoefend worden. Het is belangrijk dat alles wat er geleerd wordt ook thuis geoefend wordt.

Heeft u nog vragen? U kunt ze gerust stellen tijdens het eerste bezoek.

Dit deel van de website bevat informatie over bekkenfysiotherapie voor kinderen. Maak voor bekkenfysiotherapie algemeen, voor vrouwen of mannen hieronder uw keuze:

Een intakegesprek plannen bij ESF Praktijk in Purmerend gaat heel eenvoudig. Raadpleeg onze behandelagenda of neem telefonisch contact op.

Afspraak Maken Bel Mail

Behandelwijze bij ESF Praktijk in Purmerend

Om een afspraak te maken kunt u langskomen op één van onze twee praktijklocaties of kunt u ons telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens het maken van uw afspraak houden wij rekening met uw voorkeuren qua behandeldag, tijd en locatie. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend en zijn op deze dagen ook in de avonduren beschikbaar.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek in combinatie met (echografisch) onderzoek. De fysiotherapeut wil door middel van een vraaggesprek meer te weten komen over uw klachten. Vervolgens wordt er een manueel en (indien nodig) echografisch onderzoek uitgevoerd om zo uw klachten duidelijk in kaart te brengen en de juiste diagnose te kunnen stellen.

Graag meenemen: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verzekeringspasje en een eigen handdoek.

Na het stellen van de diagnose voor uw klachten, wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt besproken wat de beste behandeltechnieken zullen zijn om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Ook wordt er een indicatie gegeven van hoelang het behandeltraject zal duren.

Afhankelijk van uw klachten volgt u één of twee keer per week een consult. Eén consult neemt ongeveer 30 minuten in beslag en wordt gevuld met één of meerdere van de volgende behandeltechnieken: oefentherapie, massage, stroomtherapie, shockwave therapie, EPTE-therapie, dry needling, medical taping, bekkenbodemfysiotherapie en/of acupunctuur. Ook kunt u, indien nodig, oefeningen meekrijgen van de fysiotherapeut om thuis zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Zodra u geen (pijn)klachten en belemmeringen in uw dagelijkse activiteiten meer ervaart, wordt het behandeltraject afgesloten. Eventueel geeft de fysiotherapeut nog huiswerkoefeningen en/of adviezen mee. Vervolgens wordt uw behandeldossier door de fysiotherapeut afgesloten.

Andere specialisaties van onze therapeuten

Shockwave therapie
Fysiotherapie
Dry Needling
EPTE therapie
Manuele therapie
Medical taping
Acupunctuur
Echografie
Mensendieck
Longrevalidatie (COPD)
Oefentherapie
Stroomtherapie
Massagetherapie
Vul hiernaast uw klacht in en u krijgt een overzicht van relevante pagina’s